Het gebruik van SPF -creme

Elke ochtend bij het verzorgen van mijn huid gebruik ik een factor-creme. Gedurende de dag smeer ik het steeds bij. En dat is hard nodig, vooral op deze zonnige dagen.

Wat doet de zon precies met je huid?
Wanneer de zon op je huid schijnt wordt er meer melanine geproduceerd. Melanine is de kleurstof in de huid wat zorgt voor de mooie bruine kleur, maar ook voor een (niet voel- of zichtbaar) dikkere huid. Bij teveel blootstelling aan de zon raken de pigmentcellen overwerkt en uit balans met als gevolg pimentvlekjes. Bij een te lang blootstelling aan de zon, dringen de stralingen dieper in de huid waardoor het collageen (die zorgt voor de elasticiteit van de huid) wordt afgebroken met als gevolg het onstaan van rimpels. Als laatste zorg de warmte die bij de zon vrijkomt dat je gat zweten. De zout hiervan ontrekken vocht uit de huid, hierdoor ontstaat een vochtarme huid.

Hoe de huid te behandelen
Het allerbelangrijkste is om elke ochtend te beginnen met het insmeren van een SFP (Sun Protection Factor)-creme. Deze beschermt je huid tegen de straling van de huid. Belangrijk is wel om de creme om de 2 uur opnieuw aan te brengen. Daarnaast is het ook heel belangrijk om midden op de dag uit de volle zon te blijven en voldoende te drinken!

Beautysalon - Schoonheidspecialiste -Manicure
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This